Noord-Veluwe

'Dorpendeal' om leefbaarheid Hulshorst te behouden

De buurtvereniging wil graag de mening van inwoners horen.
De buurtvereniging wil graag de mening van inwoners horen. © RTV Nunspeet
HULSHORST - Om de leefbaarheid in Hulshorst te behouden wil de buurtvereniging Hulshorst, in samenwerking met de gemeente Nunspeet, een zogenoemde dorpendeal opstellen. Het betreft een initiatief van de provincie Gelderland waarbij ook geld beschikbaar is gesteld voor de uitvoering van de plannen.
Om te horen waar de inwoners van Hulshorst behoefte aan hebben, wordt op 21 april 's avonds een bijeenkomst gehouden in dorpshuis De Wieken. De buurtvereniging wil zoveel mogelijk meningen van de inwoners horen. Zo willen ze graag weten of de plannen voor woningbouw breed worden ondersteund en aan welk type woningen behoefte is.
Daarnaast is er een idee om een winkel met streekproducten te openen. Deze zou dan, met begeleiding, gerund worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook is het idee geopperd voor de aanleg van een trimbaan. Daarnaast wil de buurtvereniging graag weten aan welke activiteiten behoefte is.
Ook wil men graag weten of er animo is voor de aanvraag van een prikpost voor bloedafname. De bijeenkomst staat onder leiding van Spectrum dat ondersteuning biedt bij het opstellen van de dorpendeal.