Rivierengebied

Oud-penningsmeester carnavalsverenging stort groot gedeelte van gestolen bedrag terug

Prinsen / Carnavalsvereniging Deest
Prinsen / Carnavalsvereniging Deest © C.V. De Vrolijke Golf
DEEST - De voormalige penningmeester van C.V. De Vrolijke Golf in Deest heeft het grootste gedeelte van de 15.000 euro inmiddels terugbetaald die hij eerder in eigen zak had gestoken. Dat laat een verbaasde voorzitter Bianca Sanders van de carnavalsvereniging aan RN7 weten.
De voormalige penningmeester maakte vorig jaar per mail aan het bestuur bekend dat hij geld in eigen zak heeft gestoken. "Er gaat een heel verhaal aan vooraf, maar het komt erop neer dat hij 15.000 euro heeft opgemaakt aan privézaken en dat er helemaal niks meer in de kas zit," vertelde Sanders destijds. De carnavalsvereniging deed vervolgens aangifte.
Hoeveel van die 15.000 euro is teruggestort, wil Sanders niet zeggen. Wel laat ze weten dat “het grootste gedeelte inmiddels is terugbetaald, tot onze verrassing.”

Toekomst

In Deest is er in februari toch nog een klein beetje carnaval gevierd. “We hebben niet op volle toeren carnaval kunnen vieren omdat de maatregelen op het laatste moment pas werden aangepast, maar we hebben toch nog wel een paar dagen feest gehad”, vertelt de voorzitter van C.V. De Vrolijke Golf.
De toekomst van de carnavalsvereniging ziet er goed uit; in 2023 bestaat de vereniging 55 jaar. “Daar kijken we erg naar uit”, aldus Sanders.