Noord-Veluwe

Mogelijk banenverlies door uitbestedingsplannen Shimano

Shimano wil magazijn activiteiten volledig uitbesteden.
Shimano wil magazijn activiteiten volledig uitbesteden. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Shimano heeft het voornemen om de magazijn activiteiten volledig uit te besteden. Dit plan zou kunnen leiden tot een verlies van maximaal 45 arbeidsplaatsen. Het gaat om banen van medewerkers die fysiek werkzaam zijn in het magazijn in Nunspeet. Het voornemen is voorgelegd voor advies aan de ondernemingsraad.
Voor de betrokken medewerkers, werkzaam in Nunspeet, is een sociaal plan in ontwikkeling dat onder meer voorziet in een compensatieregeling en mogelijkheden om begeleid te worden naar een nieuwe baan, inclusief eventuele omscholing.
“Afgelopen jaren is Shimano enorm gegroeid en wordt de vraag naar onze producten ieder jaar groter. Het distributiecentrum in Nunspeet is nagenoeg uit zijn jas gegroeid. Om verder te kunnen groeien en om aan de continue veranderende eisen van onze klanten te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat Shimano de logistieke keten toekomstbestendig organiseert. Dat vraagt de meest moderne processen, informatiesystemen en flexibiliteit in logistieke oplossingen. Shimano maakt daarbij de strategische keuze om zich volledig te richten op haar kernactiviteiten verkoop, marketing en service”, zegt Marc van Rooij, President Shimano Europe Group.

Zorgvuldig proces

“Er is een zorgvuldig proces georganiseerd om een keuze te maken voor de logistieke dienstverlener die het magazijn en logistieke activiteiten mogelijk overneemt. Die keuze verwacht Shimano in de komende maanden te maken”, aldus Kim Edwards, Manager Corporate Communications. Het bedrijf heeft het idee om de gebouwen op de locatie in Nunspeet te verkopen. “We gaan op zoek naar een passende locatie in de regio Nunspeet voor de kantoormedewerkers van Shimano Benelux en van Shimano Europe.”
Afhankelijk van de uitvoering zal de overgang naar de mogelijke nieuwe dienstverlener op zijn vroegst in de nazomer van 2023 plaatsvinden. Tot die tijd blijven leveringen via het bestaande distributiecentrum in Nunspeet lopen.