Arnhem en omstreken

Défano Holwijn geeft vmbo-leerlingen les over geld

Défano Holwijn geeft jongeren les over geld.
Défano Holwijn geeft jongeren les over geld. © RTV Connect
ARNHEM - Van influencer Défano Holwijn leren over omgaan met geld: het maakte voor de vmbo-leerlingen van Leerpark Arnhem donderdag net wat meer indruk dan de reguliere lessen. De les was onderdeel van de landelijke Week van het Geld. In deze week wordt extra aandacht besteed aan omgaan met geld bij jongeren en kinderen. Het thema van dit jaar is de digitalisering en verschijningsvormen van geld.
“Uit onderzoek is gebleken dat er veel sprake is van generatiearmoede. Wij hopen door de jongeren aan te spreken en te leren hoe ze om moeten gaan met financiën, die generatiearmoede te doorbreken,” vertelt Eva Roussel van welzijnsorganisatie Rijnstad. “Het doel is om het onder de aandacht te brengen. Doordat we het onderwerp laten terugkeren, hopen we er voor te zorgen dat ze op latere leeftijd financieel sterk staan.”

Influencen over geld

Influencer Défano Holwijn trad tijdens zijn gastles ‘van doekoe tot digi’ op met twee liedjes en stelde de jongeren belangrijke vragen over sparen en uitgaves. “Défano is best bekend. Als iemand met een voorbeeldfunctie wat zegt, nemen jongeren het sneller aan,” zegt Jeroen Zegveld, docent op het Leerpark in Arnhem. De jongeren vertelden achteraf dat ze best wat hebben opgestoken van de les: "Ik wil nu meer gaan sparen voor leuke dingen."