Liemers

Automobilist rijdt door na ongeval Didam

Automobilist rijdt door na ongeval Didam
Automobilist rijdt door na ongeval Didam © Eigen foto
DIDAM - Een motorrijder uit Zeddam is zondagmiddag in Didam aangereden door de bestuurder van een blauwe auto. De automobilist reed na het ongeval door, waarbij de Zeddammer gewond werd achtergelaten.
Het ongeval gebeurde rond 15.45 uur op de Bievankweg. De motorrijder kwam samen met twee andere motorrijders vanaf de Ruigenhoek aanrijden en wilde via de Bievankweg richting de snelweg gaan. Een automobilist, die waarschijnlijk in een Citroën C2 reed, is daarbij over de doorgetrokken streep gereden om in te halen. Het voertuig ging tijdens het inhalen te snel weer naar rechts waardoor de motorrijder ten val kwam. Het slachtoffer heeft zijn voet door het ongeval op meerdere plekken gebroken en heeft met zijn scheenbeen de schakelpook van de motor krom gedrukt, waardoor zijn been begon te bloeden.
De bestuurder van de blauwe Citroën is na het ongeval doorgereden. Het slachtoffer hoopt deze betrokken automobilist te vinden en wil aangifte doen bij de politie. Het gaat volgens de motorrijder om een lange blonde jongen, met 'piekerig' haar, tussen de 20 en 30 jaar oud. De auto heeft volgens het slachtoffer blauwe xenonverlichting in de koplampen.