Achterhoek

Bekers voor biertjes op het Startschotgala

Bekers voor biertjes op het Startschotgala
Bekers voor biertjes op het Startschotgala © REGIO8 (archief)
LICHTENVOORDE - Bezoekers kunnen komend weekend op het Startschotgala lege bekers inwisselen voor drankmuntjes. Bij een succesvolle proef wordt het inwisselen ook ingevoerd op Mañana Mañana en de Zwarte Cross.
“Op het Startschotgala is je beker niet waardeloos, maar juist waardevol”, zegt Marcus ten Zijthoff, projectleider bij de Feestfabriek. Tegenover elke tien ingeleverde bekers staat één festivalmunt. Dit inwisselen kan bij de gewone bar. “We verplichten de bezoeker tot niets en tonen ons gastvrij”, aldus Ten Zijthoff. “De muntprijs zal niet stijgen door dit initiatief en meedoen is vrijblijvend en aantrekkelijk.”
Als de proef op het Startschotgala goed verloopt, wil de Feestfabriek ook bij komende edities het wisselen van bekers voor munten invoeren. Na het Startschotgala volgt hiervoor een evaluatie. De komende maanden organiseert het bedrijf uit Hengelo nog Mañana Mañana (9-10-11-12 juni) en de Zwarte Cross (14-15-16-17 juli).

Startschotgala

Het Startschotgala gaat vrijdagavond van start op het Zwarte Cross-terrein bij Lichtenvoorde. Verspreid over het weekend treden onder meer Anouk, Kraantje Pappie, Bökkers en Guus Meeuwis op. De kaarten voor de zaterdag zijn uitverkocht.