Noord-Veluwe

Oekraïense vluchtelingen aangekomen bij Christinahoeve

Oekraïense vluchtelingen aangekomen bij Christinahoeve
Oekraïense vluchtelingen aangekomen bij Christinahoeve © RTV Hattem
HATTEM - Op Molecaten Park De Leemkule in Hattem zijn maandagavond ruim 35 Oekraïense vluchtelingen gearriveerd. Ze worden opgevangen in de Christinahoeve. Zoals eerder gemeld is deze groepsaccommodatie tot 10 april beschikbaar als opvanglocatie.
“We ontvingen maandag een telefoontje dat er een bus met ruim 35 vluchtelingen onderweg was naar Hattem. Er zijn toen meteen mensen naar De Leemkule gegaan om hen op te vangen en te begeleiden”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Hattem. Er kunnen daar maximaal 70 vluchtelingen worden opgevangen.
Burgemeester Marleen Sanderse: “Mooi dat deze locatie nu daadwerkelijk voor opvang wordt ingezet”

Ook in gastgezinnen

In Hattem worden inmiddels rond de 85 Oekraïense vluchtelingen opgevangen, waarvan ongeveer de helft in gastgezinnen. Laatstgenoemde opvang wordt een deel gecoördineerd door het Interkerkelijk Vluchtelingen Comité Hattem.
Vragen of tips?
De zoektocht naar andere – waaronder langduriger – opvanglocaties wordt ondertussen voortgezet. De gemeente Hattem heeft voor vragen of tips over mogelijk geschikte opvanglocaties een apart mailadres geopend:vluchtelingen@hattem.nl.