Noord-Veluwe

Buurtvereniging Hulshorst staat stil bij 75-jarig bestaan

Afscheid van Rikie Westhuis (links) en Sientje Bouw (rechts).
Afscheid van Rikie Westhuis (links) en Sientje Bouw (rechts). © RTV Nunspeet
HULSHORST - Woningbouw in Hulshorst is noodzakelijk om de leefbaarheid van het dorp te behouden. Daarbij moet worden gestreefd de woningen ook daadwerkelijk voor inwoners van Hulshorst te realiseren. Dat stelde voorzitter Ruud van der Horst van de Buurtvereniging Hulshorst, tijdens de receptie ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging.
De receptie werd onder andere bijgewoond door burgemeester Breunis van de Weerd en wethouder Jaap Groothuis. Ook Corrie Jansen was namens Gemeentebelang aanwezig. In zijn toespraak ging Van der Horst onder meer in op het ontstaan van de vereniging. Men zag destijds graag een vereniging die feesten rond verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis zou vieren. Een oranjevereniging werd afgewezen omdat de aanwezigen bij de oprichtingsvergadering van mening waren dat de nieuwe vereniging ook de belangen van Hulshorst moest behartigen. Een zaak waar men nog steeds voor staat.
Tekst gaat verder onder de foto
Aanwezigen bij de jubileumreceptie.
Aanwezigen bij de jubileumreceptie. © RTV Nunspeet

Van der Horst wees ook op de vele inspanningen van de vereniging recent rond de recreatiezonering maar ook op het feit dat het steeds moeilijker wordt vrijwilligers te krijgen. Tijdens de bijeenkomst werd afscheid genomen van de echtparen Rikie en Jaap Westhuis en Sientje en Gerrit Bouw die jarenlang leiding hebben gegeven aan de klaverjasclub De Wieken als onderdeel van de buurtvereniging.
Rikie en Sientje waren hiervoor aanwezig en kregen bloemen en een cadeaubon overhandigd. Ook was er aandacht voor Tine Westra en Piet Nijssen die leiding geven aan de klaverjasclub Hulshorst die inmiddels vijftig jaar onderdeel is van de buurtvereniging.