Nieuw verkeersbord moet automobilisten langzamer laten rijden

De trotse kinderen bij de onthulling van hun verkeersbord
De trotse kinderen bij de onthulling van hun verkeersbord © RN7
NIJMEGEN - Op de Ackerbroekweg in Lindenholt wordt veel te hard te gereden, vinden kinderen van de Wingerd. Vrijdag onthulden ze een verkeersbord, dat automobilisten oproept langzamer te rijden. Wethouder Wijnia mocht het bord onthullen, tijdens een feestelijke bijeenkomst.
“De auto’s rijden hier heel hard, je wordt bijna aangereden soms.” Vertelt Nikki leerling van groep 8. Samen met haar klas mochten ze de afgelopen maanden nadenken over een manier waarop ze haar wijk konden verbeteren. Ze maakten zich vooral zorgen om de verkeersveiligheid rondom haar school, en ontwierpen daarom het bord met de tekst: ‘Let op, verminder uw snelheid’ kozen.

Scholieren en studenten werken samen

Het project is een initiatief van stichting Move die via maatschappelijke projecten verschillende groepen in de samenleving met elkaar in contact brengt. In dit geval waren dat HAN-studenten bedrijfskunde die gekoppeld werden aan de kinderen van basisschool de Wingerd.
Ook Veilig Verkeer Nederland is betrokken bij het project: zij waren verantwoordelijk voor het bord, en zijn op dit moment ook bezig met een campagne met een soortgelijke boodschap: binnen de bebouwde kom zou een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur de norm moeten zijn, in plaats van vijftig. Wethouder Wijnia staat achter dat idee: “Ik ben het er helemaal mee eens. Er is wel een kanttekening. Er zijn wegen die we geen 30 kilometer per uur kunnen maken, want hier moeten bijvoorbeeld nog bussen langs.”