Vierdaagse sluit inschrijving met 41.609 deelnemers; na-inschrijving opent hoogstwaarschijnlijk op 4 april

Ondanks dat de Vierdaagse in 2021 niet plaats vond, waren er op de route voldoende wandelaars te vinden; hier in Weurt op de dijk.
Ondanks dat de Vierdaagse in 2021 niet plaats vond, waren er op de route voldoende wandelaars te vinden; hier in Weurt op de dijk. © Annelies Megens / RN7
NIJMEGEN - De inschrijving van de 104de Vierdaagse is vrijdag om 17.00 uur gesloten met 41.609 deelnemers. Dat betekent dat het maximum aantal van 49.000 niet is gehaald. De organisatie wil daarom op 4 april een na-inschrijving openen.
"Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we de na-inschrijving op 4 april openen", vertelt Babs Rijke, woordvoerder van de Vierdaagse. "Maar daar nemen we in de loop van volgende week pas een officiële beslissing over. Die inschrijving blijft dan open tot en met 29 april of tot wanneer het maximum aantal deelnemers is behaald."
Eigenlijk kunnen er maar 47.000 deelnemers meelopen met de Vierdaagse, maar er worden altijd een maximum van 49.000 aangehouden omdat de organisatie inmiddels weet dat er altijd mensen afvallen.
Eén van de redenen dat er nu minder deelnemers zijn, wijdt de organisatie aan de kortere inschrijfperiode. "Deze was korter dan voorgaande jaren: het is nu zes weken, terwijl dit voorheen acht weken was", vertelde Rijke eerder aan RN7.