Noord-Veluwe

Burgemeester bedankt vrijwilligers voor hun hulp bij de opvang in Vierhouten

VIERHOUTEN - Tijdens de crisisnoodopvang in hotel De Mallejan in Vierhouten hebben veel vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het goed laten verlopen van de opvang en begeleiding van de vluchtelingen. In de periode van november 2021 tot maart 2022 vonden tachtig vluchtelingen uit diverse landen een veilig onderdak in Vierhouten.
In dorpshuis de Horsterhoek in Vierhouten sloot burgemeester Van de Weerd de opvangperiode symbolisch af met een dankwoord aan de aanwezige vrijwilligers. “Niet alleen de locatieleiders, maar zeker ook de mensen van vluchtelingenwerk, het vrijwilligerswerk, de gezondheidszorg, de vertalers, de medewerkers van diverse gemeenten en de veiligheidsregio, het COA, de beveiligers en het personeel van hotel De Mallejan en zeker ook de Vierhouter bevolking hebben bijgedragen aan de goed verlopen noodopvang. Grote waardering hiervoor”, aldus een tevreden burgemeester.
Na het dankwoord en een terugblik van één van de locatieleiders konden de vijftig aanwezigen genieten van een buffet in het dorpshuis.