Achterhoek

Kamerlid Geurts informateur in Doetinchem

Kamerlid Geurts informateur in Doetinchem
Kamerlid Geurts informateur in Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) wordt informateur in de gemeente Doetinchem. De 51-jarige politicus werd voor de opdracht gevraagd door het CDA, de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Geurts krijgt als opdracht mee om te zoeken naar een 'stabiele en toekomstgerichte' coalitie. Naast het CDA, met vijf zetels de grootste, komen er nog tien andere partijen in de nieuwe gemeenteraad. De PvdA en de VVD hebben vier zetels, terwijl ook SP (3), D66 (3), Gemeentebelangen (3), Partij voor Lokaal Maatwerk (3), GroenLinks (2), Lokaal Belang Doetinchem (2), Christenunie-SGP (1) en nieuwkomer Forum voor Democratie (1) zetels veroverden bij de verkiezing.
Naar verwachting presenteert Geurts zijn bevindingen op woensdag 6 april aan de gemeenteraad. Hij laat weten het een bijzonder eervolle opdracht te vinden: "De keren dat ik in de gemeente Doetinchem mocht zijn ervaarde ik een enorme gastvrijheid en ik ben onder de indruk geraakt van de mooie ligging aan de Oude IJssel en het fraaie Achterhoekse coulisselandschap."
Foto: REGIO8