Noord-Veluwe

Man die plaste bij terras en boompje meenam heeft spijt

Het boompje staat weer terug op z'n plek.
Het boompje staat weer terug op z'n plek. © Beregoed Nunspeet
NUNSPEET - De man die woensdag net voor middernacht op het terras van Beregoed in Nunspeet plaste en daarna een boompje meenam heeft zich gemeld. “Ik heb er ontzettend spijt van dat ik dat gedaan heb”, laat hij weten aan RTV Nunspeet.
De man (zijn naam is bekend bij de redactie) heeft eigenaar Ingrid Spanhaak een bericht gestuurd en dit ook aan RTV Nunspeet laten zien. Hij richt zich volledig op Ingrid. “Mag ik een kans om het goed te maken met u? Ook wil ik heel graag natuurlijk de schade betalen. Ik heb me laten opnaaien en ik zat/zit helemaal fout.” Ingrid gaat nu nadenken op welke manier de man hen tegemoet kan komen. Het restaurant is in ieder geval blij dat de dader zich gemeld heeft. "Ik vind het netjes. Je kunt ook je mond houden, nietwaar?"
Restaurant Beregoed deelde donderdagochtend op Facebook camerabeelden waarop de man te zien is. Het boompje werd bij het gemeentehuis teruggevonden, links naast de ingang. “We weten niet of hij de strijd overleefd heeft, want hij zit aardig los in de pot”, vertelde Ingrid donderdagochtend al. Het boompje staat inmiddels wel weer terug op z'n plek.