Liemers

Hotel De Lantscroon gaat vluchtelingen opvangen

Hotel De Lantscroon gaat vluchtelingen opvangen
Hotel De Lantscroon gaat vluchtelingen opvangen © REGIO8
'S-HEERENBERG - Hotel De Lantscroon in ’s-Heerenberg gaat vanaf 4 april tot 90 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. De 41 kamers in het pand worden daar nu gereed voor gemaakt.
“Stichting Montferland Helpt zorgt ervoor dat het hotel gebruikt kan worden voor de opvang van mensen uit Oekraïne”, geeft voorzitter Fons van Pul aan. De stichting bestaat nu één dag en is speciaal opgericht om deze mensen te helpen. “Het zullen vooral vrouwen, kinderen en ouderen zijn die hierheen komen voor opvang. Zo lang de nood er is zal het hotel hiervoor dienen, er zit geen tijdslimiet aan.”
De eigenaar heeft Hotel De Lantscroon verkocht. Het pand wordt overgenomen inclusief bedden, tafels, bestek en service. “We kunnen daardoor een goede doorstart maken”, vertelt Van Pul. “Met wat er nu in de wereld gebeurt, kun je niet van je afkijken.”
In het pand zullen veel vrijwilligers aanwezig zijn, waaronder beveiligers en huisartsen. “Er zijn voormalige huisartsen uit Lobith die iedere dag willen komen. Mensen hebben kapotte voeten, trauma’s of misschien onderliggende ziektes. Ik vind het fijn dat het dan goed geregeld is.” Ook komt er een website waar mensen zich kunnen aanmelden als vrijwilliger, een voorwaarde daarvoor is dat je Engels kunt spreken. “We hebben mensen nodig voor de techniek, corvee, voor het eten en bij de bewaking”, vertelt de voorzitter. De verwachting is dat het pand van Hotel De Lantscroon hierna weer gaat dienen als hotel, maar niet meer met de huidige uitbater.