Rivierengebied

Onderzoek naar opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Buren

Onderzoek naar opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Buren
Onderzoek naar opvanglocaties Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Buren © SRC
BUREN - De gemeente Buren heeft drie locaties bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) aangeboden voor de mogelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om een deel van het gemeentehuis in Maurik, de voormalige basisschool in Asch en het dorpshuis in Zoelen.

Gemeente Buren vindt het belangrijk een bijdrage te leveren

Alle Veiligheidsregio’s in Nederland hebben de opdracht gekregen om opvanglocaties te regelen voor vluchtelingen uit Oekraïne. De VRGZ heeft alle gemeenten in onze regio gevraagd om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn in de eigen gemeente. De gemeente Buren vindt het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Na het aandragen van de locaties, onderzoekt de VRGZ wat er nodig is om deze locaties gereed te maken voor opvang, hoeveel mensen we hier kunnen opvangen, hoe snel dat zou kunnen, etcetera.

Afweging door Veiligheidsregio

Alle gemeentes dragen locaties aan. Bij de veiligheidsregio’s vindt de afweging plaats welke locaties daadwerkelijk ingezet worden. Dit hangt af van bovenstaande onderzoeksvragen, maar ook van hoeveel vluchtelingen er daadwerkelijk naar Nederland komen.