Gelderse Vallei

Inventarisatie Wageningse Eng

Iedereen kan meehelpen met inventariseren
Iedereen kan meehelpen met inventariseren © KNNV
WAGENINGEN - De Stichting Wageningse Eng (SWE) heeft de KNNV Wageningen (Vereniging voor Veldbiologie) gevraagd om in 2022 te kijken welke planten en dieren er op de Eng zijn. Bij de inventarisatie onderzoeken verschillende werkgroepen van de KNNV welke organismen van planten tot vogels en van mossen tot paddenstoelen in op de Eng voorkomen. Werkgroepleden wandelen regelmatig in (heel) kleine groepjes langs interessante delen van de Eng, noteren hun waarnemingen en nemen soms een klein monster mee voor latere identificatie. Alle soorten organismen waarvan de KNNV’ers verstand van hebben, maken deel uit van de inventarisatie.
Bijeenkomst
Op zaterdag 26 maart leggen vertegenwoordigers van de verschillende werkgroepen van de KNNV uit hoe ze van plan zijn om te inventarisaties uit te voeren aan grondeigenaren en geïnteresseerden op een startbijeenkomst. De bijeenkomst start om 15:00 uur op de voormalige korfbalaccommodatie aan de Dolderstraat 88. Inloop vanaf 14:45 uur. Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst? U kunt u zich aanmelden via info@wageningseeng.nl.
Meehelpen
Iedereen kan dus meehelpen, ook als je nog niet zoveel planten en dieren kent. Tegenwoordig heb je daar leuke apps voor, waarbij je een foto van een plantje of beestje kunt maken en dan vertelt de app wat het is. Door het uploaden van de waarneming help je vervolgens mee met het in kaart brengen van de planten en dieren op de Eng. Op de website van IVN Natuureducatie staat uitgelegd hoe je met de gratis ObsIdentify beeldherkennings app kunt meehelpen met het inventariseren van planten en dieren.
De resultaten
De inventarisatie is interessant en leerzaam. Daarnaast geeft de inventarisatie nuttige resultaten. De SWE gaat op basis van de resultaten grondeigenaren, gebruikers en bezoekers van de Eng informeren en de planten- en diersoorten nog verder te vergroten. Ook hoopt de SWE dat het onderzoek tot meer waardering leidt voor de Wageningse Eng.