Noord-Veluwe

Groep Oekraïense (wees)kinderen krijgt een nieuw onderkomen in Nunspeet

Ruimtes worden verdeeld in het kantoorpand.
Ruimtes worden verdeeld in het kantoorpand. © Jan Bout
NUNSPEET - Het leegstaande kantoorgebouw van de voormalige GPS aan de Oosteinderweg in Nunspeet gaat tijdelijk onderdak bieden aan een groep Oekraïense (wees)kinderen met hun ouders/begeleiders. Ze verblijven nu in hotel de Hoeve in Nunspeet.
Het gaat om in totaal veertig personen, waarvan acht begeleiders. De kinderen variëren in leeftijd van zes tot achttien jaar en zijn gevlucht uit de omgeving van de stad Zjytomyr.
De nieuwe eigenaar van het pand, Mudde-Kok, heeft aangegeven snel de nodige voorzieningen te kunnen treffen waardoor de opvang van deze specifieke groep geregeld kan worden. Het is volgens de gemeente van belang dat ze bij elkaar blijven mede omdat er onder andere sprake is van samengestelde gezinnen.
Verschillende ondernemers uit de gemeente Nunspeet hebben hulp toegezegd en materialen beschikbaar gesteld voor de inrichting, zoals bedden, stoelen, tafels en zelfs een keuken. Hoe lang de kinderen daar worden opgevangen is nog niet bekend. “In ieder geval zo kort mogelijk, maar er wordt rekening mee gehouden dat het wel tot het eind van dit jaar zou kunnen gaan duren”, aldus persvoorlichter Wob Meijering.