Noord-Veluwe

Mogelijk opvang voor Oekraïeners op Sonnevanck in Harderwijk

Locatie Sonnevanck.
Locatie Sonnevanck. © Zorggroep Noordwest-Veluwe
HARDERWIJK - Zorggroep Noordwest Veluwe wil een opvanglocatie beschikbaar stellen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat dan over de zorglocatie Sonnevanck in Harderwijk waar twintig tot dertig personen worden opgevangen.
Voor de opvang heeft de zorggroep afspraken gemaakt met de gemeente Harderwijk. Het is nog niet definitief, omdat er ook een aantal zaken geregeld moeten worden. Wanneer de locatie daadwerkelijk geschikt is voor opvang wordt binnenkort bekendgemaakt. De zorggroep heeft wel de bewoners en omwonenden al geïnformeerd over de mogelijke komst van Oekraïners.
Er zijn ook gesprekken gaande met andere organisaties. Met meerdere partijen wordt gezocht naar opvanglocaties voor zowel kortere en langere perioden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zo ook met Habion. Met deze organisatie wordt gesproken over de zorglocatie Randmeer. "De gesprekken verlopen in positieve sfeer. Organisaties tonen een grote mate van bereidwilligheid om mee te werken. Over de voortgang van de gesprekken kan verder nog niets worden gezegd", meldt de gemeente Harderwijk.