Vierdaagse overweegt tweede inschrijfperiode; maximum deelnemers nog lang niet gehaald

Hoeveel deelnemers zullen er in 2022 meedoen?
Hoeveel deelnemers zullen er in 2022 meedoen? © RN7
NIJMEGEN - De organisatie achter de Nijmeegse Vierdaagse overweegt om een na-inschrijving te openen op 4 april. Er zijn namelijk 47.000 plekken beschikbaar, maar tot nu hebben zich nog maar bijna 38.000 wandelaars ingeschreven.
"Als je kijkt naar jaren 2018, 2019 en 2020, dan klopt het dat we wat achterlopen met het aantal inschrijvingen", legt woordvoerder Babs Rijke uit. "Maar deze inschrijfperiode was ook korter dan voorgaande jaren: het is nu zes weken, terwijl dit voorheen acht weken was."

'Misschien speelt de oorlog ook wel een rol'

Op 25 maart om 17.00 uur sluit de inschrijving en daarna zal de organisatie laten weten of er een na-inschrijving komt. "We zijn dat nu aan het overwegen", legt Rijke uit. Die na-inschrijving zou dan op 4 april starten. Bij hoeveel inschrijvingen er een extra inschrijftijd komt, wil ze niet kwijt. "In 2007, nadat wij in 2006 door hitte de Vierdaagse hebben moeten staken, kwam het ook wat later op gang. Wellicht zijn mensen nu ook wat voorzichtiger vanwege Corona of de oorlogssituatie".
In elk geval is de organisatie natuurlijk erg tevreden over het feit dat de Vierdaagse weer door kan gaan. En iets minder deelnemers, betekent wat meer wandelcomfort voor de anderen, legt Rijke uit. Het wordt in ieder geval een spannende week voor de organisatie. Ze verwachten tot aan vrijdagmiddag een piek in het aantal inschrijvingen.