Noord-Veluwe

Gratis zelftesten en mondkapjes op vier locaties in Nunspeet

Zelftesten en mondkapjes voor iedereen in de gemeente Nunspeet.
Zelftesten en mondkapjes voor iedereen in de gemeente Nunspeet. © Pixabay
NUNSPEET - Alle inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen vanaf heden gratis zelftesten en mondkapjes ophalen op vier locaties verdeeld over de kernen. Er is geen afspraak nodig. Dertig gemeenten, waaronder Nunspeet, zijn geselecteerd voor een wijkgerichte aanpak op basis van onder andere een lage vaccinatiegraad en het hoge aantal besmettingen.
Voor iedereen in het gezin zijn maximaal vijf zelftesten en mondkapjes beschikbaar. “Zelf testen blijft belangrijk volgens de Rijksoverheid. Zeker nu steeds meer kan, want daardoor komen mensen meer met elkaar in contact. Het regelmatig afnemen van een zelftest beperkt het aantal besmettingen en dat bevordert het openhouden van de samenleving”, laat de gemeente in een brief weten.
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het vliegtuig en op het vliegveld na de security. In en om het openbaar vervoer, taxi’s, touringcars en op veerboten zijn mondkapjes vanaf 23 maart niet meer verplicht.

Ophaallocaties

In het Kulturhus in Elspeet, bij Dorpshuis De Wieken in Hulshorst, op het gemeentehuis in Nunspeet en bij Dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten kan men tijdens openingstijden een test en mondkapje ophalen.