Arnhem en omstreken

Arnhemmer verwerkt persoonlijke ervaringen in kinderboek

Jari Mulder schreef zijn eerste kinderboek
Jari Mulder schreef zijn eerste kinderboek © Jari Mulder
ARNHEM - De Arnhemse Jari Mulder schreef zijn eerste kinderboek over een voor hem belangrijk onderwerp, namelijk; vrijheid. De Arnhemmer heeft zijn persoonlijke ervaringen met vrijheid in het boek verwerkt. Hij beschrijft wat vrijheid is en wat het precies inhoudt, voor zowel kinderen als volwassenen.
Jari Mulder is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool, en schreef in zijn vrije tijd aan zijn eerste kinderboek. In het boek ‘Mijn weg naar vrijheid’ gaan Joris en Sanne op zoek naar ware vrijheid en moeten ze hun veilige haven achter zich laten. Het boek is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. "De afgelopen periode was voor mij een hele interessante periode. Dit omdat we een aantal van onze vrijheden moesten opgeven, vanwege de coronacrisis. Wat ik daar interessant aan vind, is hoe je je eigen vrijheid kan creëren als persoon."
Mulder heeft tijdens het schrijven van het boek veel naar zijn eigen situatie gekeken. “Ik heb mijn eigen ontwikkeling geanalyseerd. Ik zat vaak in de kroeg met vrienden en ging met grote groepen feesten. Dat kon niet meer, dus ik ging op zoek naar een andere vorm van vrijheid. Alle emoties die ik heb ervaren in de afgelopen jaren heb ik opgeschreven en daar heb ik uiteindelijk een hele verhaallijn omheen geschreven, waar dus Joris en Sanne de hoofdrol in spelen."

Voorlezen aan de klas

De leerlingen van Jari waren in ieder geval erg enthousiast over het boek. In aanloop naar de officiële presentatie van het boek op aanstaande vrijdag, leest hij het boek voor aan zijn klas. Mulder heeft de smaak te pakken en werkt inmiddels aan zijn tweede boek.