Noord-Veluwe

Vader en zoon Mensink zien jukebox-hobby uit de hand lopen

Jurian sleutelt met plezier verder aan de volgende jukebox.
Jurian sleutelt met plezier verder aan de volgende jukebox. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Naast vakmanschap op het gebied van computers zijn Hennie en Jurian Mensink uit Nunspeet in hun vrije tijd volop bezig met het repareren van jukeboxen. Een artikel in de krant, twee jaar geleden leidde ertoe dat ze werden overspoeld met reacties en aanvragen.
Waar ze zich al moesten behelpen in de werkruimte achter de zaak, hebben ze het nu zo druk dat ze op zoek zijn gegaan naar een grotere locatie. Aan de Marconiweg wordt gewerkt aan een verzamelgebouw, waarvan de Mensink’s één van de ruimtes hebben gekocht.
Op de bovenverdieping zal zus en tante Jacqueline Mensink haar intrek nemen met haar schoonmaakbedrijf en spinnewiel academie. Beneden gaan Jurian en Hennie zich op de jukeboxen storten. “Onze hobby is behoorlijk uit de hand gelopen, mede door het krantenverhaal en de opnames van RTV Nunspeet en Omroep Gelderland. Toen is het eigenlijk ontploft”, vertelt Jurian.
Al gauw volgden aanvragen uit het hele land met de vraag of ze oude jukeboxen weer spelend zouden kunnen krijgen. “We schrokken ervan hoeveel mensen nog in het bezit zijn van een jukebox. Dit hadden we niet verwacht. We hebben onlangs zelfs eentje afgeleverd in Frankrijk. In Elburg troffen we in een heel klein woonkamertje een jukebox aan die al zeventien jaar niet had gespeeld. Ze hebben jarenlang gezocht naar iemand die het kon repareren. Wij kunnen dat dus.”
Nu kan de eigenaar er weer volop van genieten. “We hebben er veel plezier in, maar hebben dus dringend meer ruimte nodig. We hopen voor de bouwvakvakantie alles in te richten in het nieuwe pand aan de Marconiweg”, zegt Jurian enthousiast.