Achterhoek

Burgemeesters planten laatste jubileumboom samen

Burgemeesters planten laatste jubileumboom samen
Burgemeesters planten laatste jubileumboom samen © REGIO8
AALTEN - Naar aanleiding van de achthonderdste verjaardag van de Stadt Bocholt worden er achthonderd nieuwe bomen geplaatst in de grensplaats. Donderdag wordt de laatste geplant, door de burgemeester van Aalten en Bocholt.
De Bocholtse bomen worden ook aan de Nederlandse kant van de grens geplaatst, aan de Anholtseweg in Dinxperlo. "Omdat de berm hier Nederlands is staan de bomen dus op Nederlandse grond", aldus de gemeente Aalten. "Omdat Stadt Bocholt ook hier graag bomen in het kader van achthonderd jaar stadsrechten plaatst, is afgesproken de kosten te delen." Donderdag planten burgemeester Thomas Kerkhoff van Bocholt en de Aaltense burgemeester Anton Stapelkamp samen de laatste boom.
Eerder plantten de burgemeesters samen een door Aalten geschonken linde bij de Aa-strang in de Duitse stad. Deze boom symboliseert volgens de burgemeesters de samenwerking en vriendschap tussen de grensplaatsen. Ter ere van het 800-jarige jubileum van Bocholt worden er niet alleen bomen geplaatst, maar zijn er dit jaar meerdere feesten in de Duitse stad.