Arnhem en omstreken

JongIn Arnhem organiseert Jongerendebat in Rozet

Het jongerendebat wordt gehouden in Rozet
Het jongerendebat wordt gehouden in Rozet © Christian van Ekeris / Rozet
ARNHEM - JongIn Arnhem houdt donderdagavond een debat speciaal voor jongeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Tien politieke partijen zijn bij het debat aanwezig en zij krijgen de stellingen voorgeschoteld door jongeren.
Eén van de organisatoren is de 25-jarige Ginnie Bondeel. Ze is student en legt uit waarom het debat zo belangrijk is. "Jongeren moeten van zich laten horen, ze moeten weten dat ook hun stem telt tijdens deze verkiezingen", zegt Bondeel.
"Wij als organisatie willen jongeren de kans geven om in gesprek te gaan met politieke partijen. Zo kunnen ze hun wensen en ideeën delen", vervolgt ze haar verhaal.

Geen standaard debat

Volgens Bondeel wordt het geen standaard debat. "Het is zeker niet te vergelijken met de debatten die je kent van televisie. Tijdens de inloop zal er een DJ aanwezig zijn, en de sfeer is veel relaxter." De avond is opgedeeld in verschillende thema's. "Per thema komt er een jongere aan het woord om de stelling toe te lichten."
Het debat is in samenwerking met Rijnstad, Willemeen en Presikhaaf University georganiseerd. Vanaf 19.00 uur is Rozet geopend, en om 19.30 uur begint het debat. ‘’We hebben veel contact gehad met enthousiaste jongeren de afgelopen tijd. Dus de zaal zal ongetwijfeld vol zitten", sluit Bondeel af.