Noord-Veluwe

Ook Nunspeet staat stil bij de situatie in Oekraïne

Burgemeester Van de Weerd.
Burgemeester Van de Weerd. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Burgemeester Van de Weerd geeft zaterdag een toespraak op het marktplein van Nunspeet. Hij doet dat in navolging van vele andere gemeenten en de oproep om stil te staan bij de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Aan alle gemeenten is verder gevraagd een oproep te doen voor vrede.
Zaterdag 12 maart is uitgeroepen tot een dag die in Europa in het teken staat van solidariteit met de inwo-ners van Oekraïne. Na de toespraak om drie uur ’s middags wordt een minuut stilte gehouden en volgt het Oekraïense volkslied.
Zaterdagmiddag is er ook een ‘verkiezingsmarkt’ op het marktplein in Nunspeet. Juist tijdens deze markt is het goed even een kort moment stil te staan bij de solidariteit met de Oekraïense bevolking, aldus burgemeester Van de Weerd. “Het contrast van in vrijheid campagnevoeren en mogen stemmen aan de ene kant, en het oorlogsgeweld en de vluchtelingencrisis aan de andere kant is immens en niet te bevatten. Ik hoop dat velen zaterdagmiddag tijdens een kort moment van bezinning de oproep om vrede willen ondersteunen”, aldus de burgemeester.