Rijk van Nijmegen

Campagnetrein flink op stoom in Berg en Dal

Debat in Kekerdom
Debat in Kekerdom © Peter Hendriks
KEKERDOM - In bijna iedere straat word je vanaf een poster, groot of klein, wel aangestaard door een lokale politicus (m/v). De campagnes lijken bij veel partijen groter dan ooit en de inwoners kunnen zo bijna niet om de stembus heen.

Politieke markt

Wie dinsdag of woensdag over de markt liep kon naast het gebruikelijke stukje kaas, brood en gebakken vis ook een politiek advies verkrijgen, en dat zelfs zonder te betalen. De politieke partijen stonden op de markt om hun programma's kenbaar te maken aan de kiezer, maar vooral om deze te overtuigen om in ieder geval te gaan stemmen.

Debat in Kekerdom

Daarnaast worden de (toekomstige) raadsleden de laatste twee weken veelvuldig uitgenodigd voor politieke debatten. Zo zaten ze zaterdag nog in de bus, dinsdag bij De Gelderlander en woensdagavond in het Kekerdomse Kulturhus. Ook daar een stevig debat, met elkaar en met het aanwezige publiek.

Lijsttrekkers in Beek

Nog een paar dagen om de kiezer te overtuigen, en voor de kiezer nog even de tijd om een keuze te bepalen. Zondagochtend om 11.00 uur gaan de lijsttrekkers nogmaals met elkaar in debat in het Kulturhus in Beek. Ook hier kan publiek bij aanwezig zijn. Dit debat word live uitgezonden op radio en TV bij Omroep Berg en Dal.