Noord-Veluwe

Ultramars van 1000 kilometer: 'Dag 6 was een heftige dag voor Max'

Max (voorop) had even een zware dag, maar het gaat weer goed.
Max (voorop) had even een zware dag, maar het gaat weer goed. © Antje van Driel
VIERHOUTEN - Max van Driel uit Vierhouten is bezig met een ultramars van duizend kilometer. Samen met veertien andere oudgedienden loopt hij de Normandië Memorial Mars. Zondag was dag zes van het wandelen en die viel Max zwaar, vertelt zijn vrouw Antje. Ook kreeg hij zijn eerste twee kleine blaren deze dag.
De groep vertrok zondagochtend vanuit het hotel in Caen. De achterban kan verzoeknummers aanvragen om de moed erin te houden voor de ploeg. Antje vroeg He Ain't Heavy, He's My Brother van The Hollies aan voor hem. “Een heel emotioneel nummer voor Max...” vertelt ze.
Zondagavond kwam de groep aan in Pont-Audemer. Maandagochtend vertrokken ze weer en zal de groep de Seine gaan oversteken. “Max loopt weer prima en is vol goede moed”, vertelt zijn vrouw. Aan het einde van de dag hebben ze er dan 350 kilometer opzitten.
Daarna is het nog een eindje naar Roosendaal, het eindstation van de ultramars. Dat was de thuishaven van de commando's. Aan de tocht zit een goed doel gekoppeld, namelijk het Prinses Beatrix Spierfonds.