Noord-Veluwe

CDA Lokaal wil snel en creatief bouwen voor jong en oud

Behoefte aan bouwen voor jong en oud.
Behoefte aan bouwen voor jong en oud. © Pixabay
NUNSPEET - Het team van CDA Lokaal heeft in januari een enquête onder inwoners gehouden om erachter te komen wat volgens hen ‘Goed Wonen’ in de gemeente Nunspeet is. Uit de enquête blijkt de behoefte om op korte termijn te verhuizen bij inwoners groot. De aandacht moet volgens hen vooral liggen bij het divers bouwen voor ouderen en betaalbaar en creatief bouwen voor starters op de woningmarkt.
Bij inwoners is een grote behoefte aan een andere woning op korte termijn. De aandacht moet vooral liggen bij het bouwen voor ouderen en voor starters op de woningmarkt. Veel ouderen willen kleiner wonen, maar de wensen liggen ver uiteen. De een wil graag met andere ouderen in een appartementencomplex of op een hofje met zorg en voorzieningen om de hoek wonen. Een ander wil juist zo zelfstandig mogelijk wonen tussen jongere dorpsgenoten in een comfortabele seniorenwoning.
De wensen van jongeren zijn anders. Door het beperkte aanbod en de hoge huizenprijzen zijn ze bereid om iedere kans op een woning aan te pakken. Het is volgens de partij noodzakelijk om zo snel mogelijk met nieuwe woonconcepten te komen om tegemoet te komen aan de belangen van starters. “We kunnen tijdelijke woonruimte realiseren door incourante bedrijfspanden om te bouwen tot eenvoudige appartementen. Ook het plaatsen van flexwoningen, zoals bijvoorbeeld in Nijkerk, helpt om het woningtekort te verminderen. Met dit soort creatieve oplossingen kunnen starters enkele jaren vooruit om vervolgens door te stromen naar reguliere woningen”, zo laat CDA weten.