Gelderse Vallei

Geen vergunning voor carnaval Vadaenotten

Het Vadaenottenfeest in 2020.
Het Vadaenottenfeest in 2020. © Website Vadaenotten
WAGENINGEN - Burgemeester Floor Vermeulen geeft de Vadaenotten, de oudste carnavalsvereniging in de stad, geen vergunning om carnaval te vieren in de kantine van voetbalvereniging Ona ’53 in Wageningen. De gemeente vindt het spijtig dat ze de veiligheid van de feestgangers niet kan garanderen.
Deze kantine blijkt, in tegenstelling tot die van buurman WAVV, niet te vallen onder het bestemmingsplan. Het wrange van de weigering is, dat De Deurdouwers komend weekend bij WAVV wel volop feest kunnen vieren. In het cultuurprogramma ‘Je weet niet wat je hoort’ van RTV Rijnstreek toonde Vadaenotten-voorzitter Mark van Wijk zich zeer teleurgesteld over de houding van de burgemeester.
Ook niet gedogen
“Dat wij om louter formele redenen geen vergunning krijgen van de nieuwe burgemeester valt moeilijk uit te leggen aan onze achterban. Eenmalig gedogen bleek in het gesprek dat ik met hem had onbespreekbaar”, aldus Mark van Wijk, die pessimistisch is over het op zeer korte termijn vinden van een alternatieve ruimte. “Wij zijn een grote vereniging die meer dan driehonderd feestvierders trekt. Vind in een paar dagen daar maar eens een geschikt onderkomen voor.”
Reactie Gemeente
De gemeente vindt het ook zeer spijtig dat er geen carnaval gevierd kan worden in de Ona'53 kantine. Maar de vergunning staat alleen gebruik van de kantine door eigen leden toe. En ook al zou het feest wordt gedoogd, op zo'n korte termijn kon de gemeente de veiligheid van de feestgangers niet garanderen, aldus een woordvoerder van de gemeente. De Vadaenotten gaan nu kijken of het carnavalsfeest in Hotel WICC kan worden gehouden.