Rijk van Nijmegen

Burgemeester laat teugels toch enigszins vieren tijdens kroegentocht

Er wordt toch buiten getapt bij kroegentocht Groesbeek
Er wordt toch buiten getapt bij kroegentocht Groesbeek © Pixabay
GROESBEEK - Ondanks politieke vragen vanuit de gemeenteraad, verzoeken van de horeca en een door carnavalisten georganiseerde petitie die ruim 1200 keer werd ondertekend, burgemeester Slinkman leek niet te vermurwen. Toch heeft hij woensdag besloten enkele buitenactiviteiten toe te staan tijdens carnaval in Groesbeek.

2000 deelnemers aan kroegentocht

Als alternatief voor de grote carnavalsoptocht door het Keulen van Gelderland is er door 8 horeca ondernemers gezamenlijk een kroegentocht georganiseerd, op zondag tijdens carnaval. De belangstelling is groter dan vooraf verwacht, en met ruim 2000 deelnemers verwacht de organisatie dat het wel erg druk zal worden in de diverse kroegen.
Om deze drukte in goede banen te leiden vroeg men de gemeente toestemming om het feest gedeeltelijk naar buiten te verplaatsen, en daartoe buiten drank te verkopen, toiletten te plaatsen en eventueel overkappingen aan te brengen. Hiervoor kwam geen toestemming, in verband met een aanvraagtermijn van 6 weken.

Gemeente verleent ontheffing

De gemeente verleent nu toch een ontheffing, waardoor terrassen kunnen worden verruimd en buiten wel drank kan worden verkocht. Ook toiletfaciliteiten kunnen worden geplaatst. Aangezien het om een ontheffing gaat, en niet om een vergunning mag er buiten geen muziek gemaakt of gedraaid worden. Ook mogen geen tenten worden geplaatst.
De kroegentocht begint zondag om 11.11 uur en zal eindigen om 17.30 uur bij De Linde. Voor de deelnemers rijden er pendelbussen tussen de diverse locaties.