Noord-Veluwe

Ferry (81) hoopt ook dit jaar aan de start van de Nijmeegse Vierdaagse te verschijnen

Ferry bekijkt zijn foto-album van de Vierdaagse
Ferry bekijkt zijn foto-album van de Vierdaagse © RTV Nunspeet
NUNSPEET - De 81-jarige Ferry Verbiest uit Nunspeet liep in zijn leven al 46 keer de Nijmeegse Vierdaagse en is ook dit jaar van plan aan de start te verschijnen.
Ferry heeft zich afgelopen week ingeschreven en hoort in april of het definitief door zal gaan of niet. Hij liep zijn eerste Vierdaagse in 1960 als militair. “Toen liep ik de 40 kilometer met bepakking.” Dit jaar wil Ferry de 30 kilometer wandelen, net zoals de laatste zes keer dat hij de Vierdaagse liep.
Ferry tijdens zijn eerste Vierdaagse in 1960
Ferry tijdens zijn eerste Vierdaagse in 1960 © RTV Nunspeet
Vanaf zijn 55ste liep Ferry alleen nog als burger mee. Op de vraag off het na al die jaren niet gaat vervelen kan Ferry heel duidelijk zijn: “Nee het verveelt nooit. Er zitten voor mij veel herinneringen aan de Vierdaagse en het is altijd leuk.”
Tekst gaat verder onder de foto
© RTV Nunspeet
Aan voorbereiding hoeft Ferry niet veel te doen. “Eigenlijk ben ik altijd wel fit genoeg om hem te lopen. Ik loop elke dag 10.000 stappen.” Die houdt hij keurig bij op de stappenteller die hij vorig jaar van zijn dochter kreeg. In maart en april begint Ferry langzaam op te bouwen door langere afstanden te lopen. Eerst 10 tot 15 kilometer en naarmate het evenement dichterbij komt wordt het al snel 20 tot 25 kilometer op een dag.