Liemers

Toch nog een ‘Kafbal’ voor Vlègeldarp

Toch nog een ‘Kafbal’ voor Vlègeldarp
Toch nog een ‘Kafbal’ voor Vlègeldarp © REGIO8
BEEK GEM MONTFERLAND - Carnavalsvereniging De Dösvlègels uit Beek kan zaterdag na twee jaar coronastilte weer het traditionele Kafbal houden. Tijdens de voorverkoop van de kaarten was duidelijk dat de organisatie over animo niet hoeft te klagen.
“We zijn heel blij dat we nu weer kunnen, we mogen weer los”, aldus president Patrick Ketels van De Dösvlègels. “We hadden wel verwacht dat we de kaarten kwijt zouden raken, maar de rij gaat continu door, het gaat als een speer.” Honderden mensen kwamen zaterdag één van de vijfhonderd toegangskaart voor het feest halen. Isina Lanters was nummer 273 in de rij, maar het lange wachten kon de pret niet drukken: “Ik vind het wel leuk dat er weer iets gebeurt voor de jongeren en ook voor onszelf.” Ondanks dat het laatste carnavalsfeest in Vlègeldarp al even geleden is denkt Ketels niet dat de carnavalvierders uit Beek en Loerbeek het feesten verleerd zijn: “Ik denk dat het gevoel misschien het eerste half uurtje even los moet komen, maar ik ben ervan overtuigd dat de sfeer er snel in zit.”
De traditionele optocht op Rosenmontag ontbreekt nog, toch is de organisatie blij dat ze iets kunnen doen op de korte termijn. “We hebben jarenlang niks gekund”, blikt Ketels terug. “Veel geprobeerd steeds en elke keer in het zicht van de haven moesten we het cancellen. Nu hebben we plotseling kort van tevoren de kans om toch wat te doen en dan grijp je die met beide handen aan natuurlijk als vereniging.”

Blij met versoepelingen

President Patrick Ketels is blij dat er nu weer een beetje carnaval gevierd kan worden door de recente versoepelingen. “Carnaval vieren op anderhalve meter of met mondkapje op dat is allemaal geen doen”, laat de president weten. “De kaartjes gaan ook allemaal op naam dus dat we wel de controle een beetje houden, mochten we de mensen moeten inlichten en verder hopen we dat iedereen er verantwoord mee omgaat.”