Rijk van Nijmegen

Wijchen deelt twee erepenningen uit

Burgemeester Marijke van Beek en P. Philipsen met oorkonde in Kasteel Wijchen
Burgemeester Marijke van Beek en P. Philipsen met oorkonde in Kasteel Wijchen © Gemeente Wijchen
WIJCHEN - Voormalig centrummanager Piet Philipsen en Herma Kobussen-van den Hurk van wijkcentrum 't Achterom hebben afgelopen weekend een Zilveren Draagspeld in ontvangst mogen nemen als dank voor hun inzet in de gemeente Wijchen. De erepenningen werden uitgereikt door burgemeester Marijke van Beek.
Piet Philipsen kreeg de Zilveren Draagspeld vrijdag uitgereikt in Kasteel Wijchen. Philipsen zette in 2012 het centrum-management op. De sfeer en beleving moest terugkeren in het centrum. Hij beelf acht jaar aan als centrummanager. Philipsen was vaak tot diep in de nacht aan het werk. Inmiddels is het stokje doorgegeven aan Yvette Akkermans.
Verder organiseert Philipsen al jarenlang vanuit de Rotary Wijchen-Beuningen-Tweestromenland het Golftoernooi. Een groot evenement waarmee geld wordt ingezameld voor het goede doel. Sinds zijn voorzitterschap heeft het toernooi al zo'n 100.000 euro opgehaald.
Ook is Philipsen lid van Ledenraad Rabobank Rijk van Nijmegen en penningmeester van Stichting 't Mozaïek.

Nog een erepenning

Er werd afgelopen weekend nog een erepenning uitgereikt; zaterdag ontving Herma Kobussen-van den Hurk ook een Zilveren Draagspeld tijdens haar afscheidsreceptie in wijkcentrum 't Achterom. Zij heeft meer dan veertig jaar bijgedragen aan het runnen van het wijkcentrum. Kobussen-van den Hurk organiseerde en ondersteunde ontelbaar veel activiteiten voor jong en oud.