Rivierengebied

GroenLinks Tiel sluit Forum voor Democratie niet uit

De Tielse fractie van GroenLinks
De Tielse fractie van GroenLinks © GroenLinks Tiel
TIEL - Ondanks de oproep van de landelijke fractie van GroenLinks om niet in een eventuele coalitie met Forum voor Democratie plaats te nemen, heeft de Tielse afdeling daar een andere mening over. Unal Sözen, fractievoorzitter van GroenLinks Tiel, is er fel op tegen. "Op voorhand mensen, en dus ook stemmers op die partij, uitsluiten vind ik rechtstreeks indruisen tegen mijn opvattingen van democratie."
Het zijn zware woorden van de Tielse voorman van GroenLinks. Hij zegt in de afgelopen dagen regelmatig gebeld te zijn door het landelijke bestuur. Hij blijft echter bij zijn standpunt. "In deze tijd van polarisatie wil ik niet meewerken aan dit fenomeen. Uitsluiten doe je pas als je onverenigbare standpunten hebt en daar met de dialoog niet meer uitkomt. Daar is mij tot op heden nog niets van gebleken als het om de Tielse afdeling van Forum gaat.
Ook het CDA liet weten Forum voor Democratie op voorhand niet te willen uitsluiten, zoals wel door de landelijke partij wordt geadviseerd. Yvonne Son-Stolk van het Tielse CDA is er duidelijk over: "Het gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen om de kiezer in onze gemeente, dat is wat wij verstaan onder democratie. De kiezer is aan zet en we vertrouwen op de keuze van onze inwoners".