Noord-Veluwe

Esmeé Holstege voorleeskampioen Oldebroek

Esmeé Holstege voorleeskampioen Oldebroek
Esmeé Holstege voorleeskampioen Oldebroek © Locourant
OLDEBROEK - De Voorleeswedstrijd in Oldebroek is gewonnen door Esmeé Holstege van De Regenboog. Maar liefst tien basisscholen uit de gemeente Oldebroek namen woensdagmiddag deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen lazen voor in de Zwikmeule in Oldebroek. Met beperkt publiek werd de wedstrijd een gezellig klein, maar belangrijk, voorleesfeest.
De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Oldebroek zijn Laura van den Bosch van De Rank, Britt Knikker van de Schaapskooi, Sarah van de Poll van Eben Haëzer, Nicole Ponstein van de Timotheusschool, Luuk van Boven van de Looschool, Norah Bakker van De Bron, Lotte Wolfsen van De Wegwijzer, Jesse Fikse van Het Noordermerk en Valerie Somers van de Nassauschool.

Schrijfster uit Oldebroek

De schoolkampioenen lazen voor uit hele diverse verhalen. Herkenbare, indrukwekkende, humoristische, oude en actuele verhalen. Voorlezen blijkt zo een verbindende factor tussen het bekende en onbekende!
Bijzonder is dat Esmée Holstege, de beste voorlezer, gekozen had voor een boek van een schrijfster uit haar eigen gemeente. Esmée las voor uit het boek De voetballende ballerina van Henriët Koornberg-Spronk. Een sportief boek! Oldebroek is een sportieve gemeente en heeft een echte (voor)leescultuur. Een combinatie die dus prima past.
Esmée gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar zij de gemeente Oldebroek zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Vos en mevrouw de Weerd, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. De jury had het moeilijk met maar liefst 10 schoolkampioenen die zichtbaar met veel plezier uit hun eigen gekozen boek voorlazen. De jury gaf na afloop de tip mee die iedere voorlezer ter harte kan nemen: lees ook de leestekens zoals punten en komma’s.