Noord-Veluwe

Nunspeetse Sophie weer stap dichterbij de titel ‘Nationale Voorleeskampioen 2022’

Winnaar Sophie van Keulen.
Winnaar Sophie van Keulen. © Bibliotheek NW-Veluwe.
NUNSPEET - Sophie van Keulen van de Petraschool in Nunspeet heeft vrijdagavond de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. Ze las een fragment voor uit Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. De jury vond unaniem dat ze de toehoorder helemaal meezoog in het verhaal. Sophie zal één van de negen deelnemers zijn aan de halve finale die dit jaar in Cultura Ede wordt gehouden.
De acht kandidaten werden vrijdag online aangemoedigd door hun supporters. Iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord gesproken.
Wethouder Marije Storteboom en dorpsdichter Willemijn Hannessen hadden er als juryleden een flinke taak aan maar waren ook zeer te spreken over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen.
Aanstaande donderdagmiddag mag Sophie in het gemeentehuis een gedicht voordragen. Dat gedicht is door dorpsdichter Willemijn Hannessen speciaal geschreven voor het vijftigjarig jubileum van de gemeente.
De lokale voorrondes zijn door de Bibliotheek NW-Veluwe georganiseerd.