Rijk van Nijmegen

Nijmeegs bouwbedrijf wint regionale prijs voor circulair ondernemen

Winnaar en finalisten De Cirkel 2021
Winnaar en finalisten De Cirkel 2021 © Chrisje Staal
REGIO - De Cirkel 2021 is gewonnen door ECO+BOUW. Het Nijmeegse bedrijf kreeg de prijs maandagmiddag uit handen van juryvoorzitter Sylvia Fleuren.
Tekst gaat verder onder de video:
Video tot stand gekomen in samenwerking met het Multimediateam van Pluryn.
De Cirkel wordt uitgereikt aan het bedrijf in het Rijk van Nijmegen dat zich het meest heeft onderscheiden op het gebied van circulair ondernemen. De prijs is ingesteld door de RvN@ Circulaire Raad. De winnaar wordt in het juryrapport geprezen voor de innovatieve manier van werken: “ECO+BOUW kan een groot verschil kan maken in de woningbouw opgave die voor ons ligt en loopt ver vooruit op de traditionele bouw. Eigenlijk gaan ze terug naar de basis zoals bouwen ooit begonnen is: volledig bio-based.”

"Circulair bouwen moet normaal worden"

ECO+BOUW werkt met natuurlijke materialen. Gebouwen kunnen bijna helemaal van recyclebare materialen gemaakt worden, behalve de fundering, zo vertelt directeur Patrick Schreven. Hij wil niet alleen zelf een succesvol bedrijf runnen, maar heeft ook een missie: “Circulair bouwen moet normaal worden. Door het al jaren te doen, laten we aan de rest van bouwend Nederland zien dat het gewoon kan. En dan is deze prijs echt een kroon op ons werk.”
Het bouwbedrijf versloeg in de finale van De Cirkel twee andere bedrijven uit de regio: FAIR Coffins, die duurzame uitvaartkisten maakt, en Buy Bay, een bedrijf dat herbruikbare retourverpakkingen produceert voor webwinkels.