Achterhoek

Boh Foi Toch duikt de studio weer in

Boh Foi Toch duikt de studio weer in
Boh Foi Toch duikt de studio weer in © REGIO8
DOETINCHEM - De dialectrockers van Boh Foi Toch zijn de studio van Dick Kemper in Doetinchem ingedoken om vier nummers op te nemen. De band van frontman Hans Keuper hoopt dat de coronasituatie het toelaat om binnenkort weer op het podium te staan.
"Wij hebben eigenlijk de laatste twee jaar in totaal denk ik twintig optredens gehad", aldus Hans Keuper. "Terwijl dat er anders 180 geweest zouden zijn." Ook Willem te Molder, bassist en zanger, is blij dat het binnenkort weer kan beginnen: "Ik heb af en toe periodes gehad dat ik dacht van: 'Lekker rustig. Geen stress, geen gejaag, geen gedoe'. Maar om dat twee jaar vol te houden, dat is wel zat." Hetzelfde als een optreden is het niet, maar in de studio vermaken de mannen zich volgens Keuper ook goed: "Het is fantastisch, schik hebben, lachen en uitlachen ook. We kennen elkaar al dertig jaar zo'n beetje en daarom is de sfeer grandioos goed."
Een van de nummers die wordt opgenomen is het Zwarte Cross-lied uit 2018. Te Molder denk dat het lied bij de festivalgangers goed gaat vallen. "Iedereen die de Zwarte Cross een warm hart toe draagt die zou zeggen: 'Yes, mooi nummer!'." Ook de andere nummers zijn volgens het bandlid 'lekker dansbaar'. De muziek wordt in ieder geval op Spotify uitgebracht, mogelijk volgt ook een single. Het is nog niet bekend wanneer de nummers te beluisteren zijn.

Op roze wolk naar Zwarte Cross

De Zwarte Cross is voor de dialectrockers een stip aan de horizon. Na twee jaar zonder, hunkert Boh Foi Toch naar een optreden voor meer dan tienduizend bezoekers op het festival in Lichtenvoorde. Keuper verwacht dat de band ‘gewoon’ op de zondag in de Megatent staat, bassist Te Molder kan niet wachten: "Dat wordt anderhalve uur op een roze wolk, anderhalve uur popartiest zijn."