Achterhoek

Doetinchem wil woningen in Amphionpark

Doetinchem wil woningen in Amphionpark
Doetinchem wil woningen in Amphionpark © REGIO8
DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem wil aan de oostkant van het Amphionpark ongeveer 150 woningen en appartementen in verschillende prijsklassen bouwen. Daarnaast wordt het park opnieuw ingericht en vergroend.
De gemeenteraad wees het Amphionpark in 2009 al aan voor woningbouw. Door de economische crisis ging het bouwen van de woningen destijds niet door, maar werd in plaats daarvan een tijdelijk park aangelegd. De afgelopen tijd is er opnieuw met grondeigenaren gekeken naar wat er mogelijk is. In de verkenning is gekeken hoe woningen in dit gebied passen en hoe ze aansluiten op het bestaande park en de stadstuin. Op dit moment past woningbouw niet in het bestemmingsplan, waardoor er nog een procedure volgt om het bestemmingsplan aan te passen.
Daarnaast heeft de gemeente deze week een vergunning afgegeven voor de bouw van 33 appartementen op de hoek van de Houtkampstraat en de Raadhuisstraat. Ontwikkelaar tB projects gaat een gebouw realiseren met verschillende soorten (huur)-appartementen. Alle appartementen zullen duurzaam en gasloos gebouwd worden. De ontwikkelaar verwacht in het tweede kwartaal van 2022 te beginnen met de bouw. Het terrein vlakbij het centrum ligt al sinds 2010 braak. Met het bouwplan hoopt de gemeente weer een stap dichterbij de groeiambitie te komen.