Arnhem en omstreken

Kinderboerderij Hoeve Heidestein kan mogelijk toch blijven bestaan

Dieren kunnen mogelijk toch blijven.
Dieren kunnen mogelijk toch blijven. © Hoeve Heidestein
HEELSUM - Het lijkt erop dat kinderboerderij Hoeve Heidestein uit Renkum, na een crowdfunding van vrijwilligers, open mag blijven. Wethouder Joa Maouche van de gemeente Renkum oordeelde eind vorig jaar dat de kinderboerderij haar deuren moest sluiten vanwege slecht onderhoud en dieronvriendelijke situaties. 28 januari hebben vrijwilligers van de kinderboerderij een rapport gepresenteerd met hun plannen voor de renovatie.
"Het is een belangrijke plek, daarom is het fijn dat er zoveel vrijwilligers zijn die het belang daarvan inzien", zegt wethouder Joa Maouche. "Om de heropening van de kinderboerderij te bewerkstelligen moet er een goed concreet plan liggen om de kinderboerderij structureel financieel gezond te maken." De plannen die momenteel door de vrijwilligers worden opgesteld, worden ook met de gemeente gedeeld. Dus in samenspraak zal het project steeds meer vorm gaan krijgen.

Samenwerken met de gemeente

‘’En dan is het de vraag of de gemeente bijvoorbeeld iemand kan leveren die het beheer van de kinderboerderij op zich kan nemen. Denk dan bijvoorbeeld aan iemand met afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat is nog niet helemaal helder’’, zegt Maouche.
In 2013 was de gemeenteraad het al met elkaar eens dat de kinderboerderij moest sluiten. De kinderboerderij leek het toen ook al niet te redden, en de gemeente wilde er destijds ook niet voor opdraaien.