De Winkel en van Eck trainers combi-elftallen VVLK en SVO in nieuwe seizoen

Martin de Winkel en Wilfried van Eck
Martin de Winkel en Wilfried van Eck © Bart Willems (Facebook:VVLK
LEUTH/OOIJ - Er bestonden al combinatie-teams in de jeugdcompetities, in seizoen 2022-'23 zullen ook de spelers van het 1e en 2e seniorenelftal van SVO en VVLK uit Ooij en Leuth/Kekerdom gezamenlijk het veld betreden. Ook bij de lagere elftallen wordt het mogelijk om samen te werken.

Martin de Winkel en Wilfried van Eck

De besturen van beide verenigingen hebben inmiddels het technisch kader al grotendeels in kunnen vullen. Martin de Winkel, nu de hoofdtrainer van SVO, zal straks de scepter gaan zwaaien over het 1e elftal. Wilfried van Eck, momenteel nog werkzaam als trainer bij de Groesbeekse Boys JO-19 gaat de selectie van het 2e elftal onder zijn hoede nemen. In het verleden is Wilfried al in soortgelijke functies actief geweest bij VVLK. Ook was hij betrokken bij het jeugd samenwerkingsverband. Met de aanstelling van deze coaches wordt er voldaan aan de nadrukkelijke wens van beide besturen om trainers met affiniteit met het poldervoetbal en de juiste expertise voor de groepen te zetten.

Fusie in 2023- '24

De uitbreiding van de samenwerking vormt de opmaat naar de beoogde fusie met ingang van seizoen 2023- '24. Daarover dienen de leden zich nog uit te spreken. De bedoeling is dat er in maart bij beide verenigingen algemene ledenvergaderingen worden gepland om de leden te informeren over de voortgang van de fusiebesprekingen. De fusie zal dan ook in stemming worden gebracht.