Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst Democratische Partij Ede (DPE) bekend

DPE
DPE © Logo
EDE - De nieuwe lokale fusiepartij Democratische Partij Ede heeft afgelopen dinsdag hun kandidatenlijst en verkiezingsprogramma gepresenteerd. De partij is een samenvoeging van de Democratische Kiezers Ede met raadslid Raşit Görgülü, fractie Wijnsouw Ellen Wijnsouw en Rina Moorman voormalig raadslid EdeNu.
Volgens Raşit Görgülü moet DPE een realistisch alternatief bieden: "Wij hopen dat wij ons programma hebben geschreven in de taal van de Edenaren, dat is in ieder geval ons doel.
Het programma biedt veel realistische oplossingen, waarbij wij ook een houding hebben die verbindend is, die uitnodigend is, maar het geeft ook weer waar wij voor staan. Voor ons is realisme van groot belang. Wij hebben in Ede reëele problemen zoals bijvoorbeeld woningnood, en zoals de energietransitie: deze moeten wij op een realistische manier oplossen. Deze moeten passen bij de gemeente Ede, bij de behoefte van de Edenaar. Het erbij betrekken van de inwoner van Ede is voor ons van erg groot belang. Verbinding met elkaar is een erg belangrijk thema", aldus Görgülü.

Speerpunten

Volgens Raşit Görgülü staan in het programma 10 belangrijke speerpunten, waarbij realisme maar ook inclusie belangrijk zijn. Ondermeer een dienstbare overheid, een prettig woonklimaat, een goede wijk-wijkverbinding voor de Kerkweg en Kernhem, bouwende gemeente, gezonde samenleving, de toekomst, jeugd, veiligheid, inclusie, cultuur, zin speerpunten die in het programma terug te vinden zijn.

Kandidatenlijst

Naast het verkiezingsprogramma werd ook de kandidatenlijst gepresenteerd. Lijsttrekker is Raşit Görgülü, gevolgd door Rina Moorman en Ellen Wijnsouw. Op nummer 4 en 5 staan Levent Baykus en Bert van de Blaak. De lijst bestaat verder uit: Femke Akerboom, Ewout Nijhof, Jan Kuijpers, Henk van den Oever, Mirjam van Essen, Ernst Steinmeier, Mieke Koudijs en Guus Wijnsouw op respectievelijk de nummers 6 tot en met 13.