Ruben van Druiten wederom lijsttrekker BurgerBelangen Ede

Robin van Druiten
Robin van Druiten © XON
Net als in 2006, 2010, 2014 en 2018 is Ruben van Druiten ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart dit jaar lijsttrekker van BurgerBelangen Ede, de op één na oudste lokale partij van Ede.
"Van Druiten blijft zijn rol als lijsttrekker trouw en daarmee kiest Burgerbelangen voor stabiliteit voor de komende gemeenteraadsverkiezingen", zo staat in een persbericht te lezen. In 2006 deed van Druiten een poging om in de Edese gemeenteraad te komen, maar te weinig mensen stemden destijds op BurgerBelangen. In 2010 kwam van Druiten in de raad en bij de verkiezingen in 2014 en 2018 behaalde de partij twee raadszetels, telkens met het zelfde gedachtegoed en dezelfde boodschap: "Burgerbelangen is een rechts progressieve partij, geïnspireerd op de politieke visie van Pim Fortuyn. De huidige fractie is voornamelijk Fortuynistisch in haar politieke opvattingen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zat Burgerbelangen tegen de drie zetels aan, maar bleef uiteindelijk stabiel met de huidige twee zetels", zo laat de partij weten. Het doel is helder voor de raadsverkiezingen van dit jaar: drie3 zetels.

Duidelijkheid

"Onze fractie heeft een gedurfd geluid, wij draaien er niet omheen en zijn duidelijk in onze keuzes. Wij voeren politiek met een nuchtere kijk op de zaken en staan gewoon met beide benen op de grond. Onze fractie durft van het geplaveide pad af te wijken en staat midden in de samenleving. Als lokale partij hoeven wij ook geen rekening te houden met wat men in Den Haag wil en kunnen wij echt gaan voor de lokale politiek. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen willen wij echt minimaal die derde zetel binnenhalen, zodat wij meer invloed kunnen uitoefenen. Wij komen dan ook met een kandidatenlijst die bestaat uit veertien betrokken personen. Een mix van jong en oud, mannen en vrouwen en inwoners uit verschillende dorpen”, aldus Ruben van Druiten.

Kandidaten

"Naast de huidige raadsleden, Ruben van Druiten en Natasja Peters, staan op plek drie en vijf de huidige fractievolgers Henk Splint en Yvonne Maas. Plek vier is weggelegd voor een oude bekende uit de Edese politiek, Bert Beekman, voormalig fractievolger voor de VVD. Op nummer zes zien we nieuwkomer Jordy Willemse uit Lunteren. De nummers zeven en acht zijn weggelegd voor Pieter van de Kraats, een bekend gezicht uit Ede-Zuid en Rob Landsbergen uit Bennekom, ook een oudgediende uit de Edese politiek als voormalig fractievolger voor GemeenteBelangen. De lijst gaat verder met Josette Heijkoop, Matthijs Bogers, Davey van Peursem, Leo de Zeeuw, Han Le Roux uit Otterlo en tot slot Marijke Stuart uit Ede", zo laat de partij weten.

Wapenfeiten

"Dat Burgerbelangen niet achter de kudde aanloopt is ook de afgelopen vier jaar weer gebleken. De fractie was als enige niet te porren voor de bezuinigingen op het onderhoud van de openbare ruimte en wil dat de gemeente weer heel gauw het niveau omhoog schroeft. Burgerbelangen stemde tegen het World Food Center Experience sprookje en tegen de komst van een AZC in Deelen. Burgerbelangen stelde daarnaast de gezondheidsrisico’s rondom biomassa aan de orde en wil geen biomassacentrales. Overigens ook geen hoge windmolens. Wel wil Burgerbelangen een autotunnel voor Ede-Zuid, in tegenstelling tot het merendeel van de huidige fracties in de raad", stelt lijsttrekker Ruben van Druiten. "Kortom, Burgerbelangen is een nuchtere en sociale partij, die gewoon met beide benen op de grond staat. Wij gaan de verkiezingen in met een team wat bestaat uit enthousiaste mensen, waarmee wij onze huidige koers voortzetten en wij ons nog beter kunnen inzetten voor de inwoners van de gemeente Ede. Het is voor ons belangrijk dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen".