Overbetuwe wil kleuterschool veranderen in seniorenwoningen

De oude kleuterschool aan de Wouterplasstraat 2
De oude kleuterschool aan de Wouterplasstraat 2 Google Maps © Google maps
ZETTEN - De gemeente Overbetuwe is van plan het pand van een voormalige kleuterschool aan de Wouter Plasstraat 2/2a te verkopen. De nieuwe 'gebruikers' van het pand zullen een flink stuk ouder zijn dan de oude, de school moet namelijk worden omgevormd tot seniorenwoningen. De gemeente ziet de Woonstichting Valburg uit Zetten als de enige geschikte partij voor de klus.
De gemeente is sinds 2016 al in gesprek met de stichting vanwege de verkoop en realisatie van deze locatie voor 4 sociale senioren huurwoningen. Dat de gemeente voor deze organisatie kiest heeft te maken onder andere met het woonbeleid van de gemeente. Daarin is opgenomen dat sociale huurwoningen bij voorkeur door een instelling worden gerealiseerd in overeenstemming met de Woningwet. Daarnaast in een ander speerpunt van het woonbeleid dat bij "maatschappelijke panden de link gelegd wordt met de doelgroepen en woonvormen die door reguliere marktpartijen onvoldoende bediend worden."
Eventueel bezwaar op de bouw kan worden aangekaart bij de gemeente door een brief te sturen aan mevrouw L. van der Vegt, Team Vastgoed, Postbus 11 6660 AA Elst.