Stichting KUS opent expositie Molenpoort

Stichting KUS exposeert kunstwerken
Stichting KUS exposeert kunstwerken © Stichting KUS
NIJMEGEN - In de Molenpoort Passage opent op 2 februari een expositie: Vrede, Vrijheid, en Geluk, georganiseerd door stichting Kus. Die stichting is vanaf 2018 bezig om mensen en groepen met elkaar in contact te brengen met behulp van kunstvormen. Er waren bijeenkomsten, tentoonstellingen en workshops. Hiermee is de expositie Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk samengesteld.
KUS vond inspirerende verhalen van meer dan vijftig Nijmegenaren. In december 2021 zijn er acht Vrede en Vrijheidstuinen geopend in Nijmegen, waar werk te zien is dat gemaakt is tijdens de workshops en bijeenkomsten rond thema's als fotografie en schrijven. In de Passage Molenpoort zijn deze werken samengebracht op de eerste verdieping van het overdekte winkelcentrum in hartje Nijmegen.
De tentoonstelling is tot eind maart gratis te bekijken op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
Elke dag is er iets speciaals te doen: woensdags bewegingsactiviteiten, donderdags gesprekken met Nijmegen in Dialoog, vrijdags creatieve, poëtische en filosofische gesprekken met Heel Holland Heelt en zaterdags kinderoptredens met opa Frans, oma Mariët of Tante Alda.