Rijk van Nijmegen

In Beuningen 225 nieuwe elektrische laadpalen

Laadpaal, ter illustratie
Laadpaal, ter illustratie © Pixabay
BEUNINGEN - De komende drie jaar gaat de gemeente Beuningen 225 extra laadpalen voor elektrische auto's plaatsen. Op dit moment staan er slechts 30 laadpalen in de openbare ruimte van Beuningen. Het Beuningse college van B&W heeft dit dinsdag besloten, zo maakte wethouder Frans Houben bekend.
Hoeveel laadpalen er staan bij de oprit van bewoners thuis, is bij de gemeente niet bekend. Dat zijn er veel meer dan de 30 laadpalen in de openbare ruimte. Elke laadpaal kan in de toekomst worden aangepast om twee auto's te bedienen. Alle 225 nieuwe laadpalen worden straks ook geschikt gemaakt voor snelladen.

Goed netwerk laadpalen

De gemeente wil komen tot een goed dekkend netwerk. Onderdeel daarvan is de doelstelling om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. Bewoners krijgen ruim de tijd om commentaar te geven op de gemeentelijke plannen.
Inwoners hebben soms kritiek op de geplande locatie van een laadpaal. De plek van een laadpaal wordt officieel vastgelegd via een verkeersbesluit. Bewoners kunnen dan ook formeel bezwaar aantekenen tegen de locatie.

Elektrische auto steeds goedkoper

Vanaf 2030 mogen waarschijnlijk alleen nog nieuwe elektrische auto's en vrachtwagens worden geproduceerd. De prijsverschillen tussen auto's die rijden op fossiele brandstoffen en elektrische auto's, worden de komende jaren steeds geringer. Beuningen verwacht daarom de komende jaren een forse toename van elektrische wagens.