Achterhoek

Lago Lago komende drie jaar op Stroombroek

Lago Lago komende drie jaar op Stroombroek
Lago Lago komende drie jaar op Stroombroek © REGIO8
BRAAMT - Recreatiegebied Stroombroek bij Braamt is in ieder geval de komende drie jaar de thuisbasis van festival Lago Lago. Festivalorganisator Chasing the Hihat ontvouwde de plannen enkele maanden geleden, woensdag is een meerjarig akkoord bereikt met beheerder Leisurelands.
Chasing the Hihat ziet Stroombroek als een kroonjuweel
"Zolang het festival slaagt, is er wel de ambitie om er langer te blijven", zegt Daniel van Drunen namens festivalorganisator Chasing the Hihat. "Maar wij weten ook dat je zo goed bent als je laatste editie. Ook voor de buurt en de gemeente. We gaan ervan uit dat we de komende drie jaar goede stappen zetten en dat we dan om tafel gaan om de afspraak te verlengen. Het idee is wel om er over tien jaar nog steeds een mooi evenement te hebben staan." In het eerste weekend van juli moet de eerste editie van Lago Lago plaatsvinden. Naast optredens, is er tijdens het festival ruimte voor onder meer foodtrucks en watersport.
Voor de eerste editie is een vergunning aangevraagd voor 8500 bezoekers. De eerste ronde van de kaartverkoop is inmiddels geweest, binnenkort start de campagne richting de zomer. "We hopen alle kaarten uiteraard te verkopen, maar we houden er rekening mee dat het eerste jaar een investeringsjaar is en dat het publiek overtuigd moet worden", zegt Van Drunen, die wel een hunkering merkt naar festivals na alle beperkingen door coronamaatregelen. "We hebben goed vertrouwen dat mensen een behoorlijke knaldrang hebben opgebouwd."

Line-up

De eerste artiesten voor het festival zijn aangekondigd. Van Drunen is zelf enthousiast over de Noorse discohouse-producer Todd Terje: "Ik heb veel zin om hem op het strand te zien spelen. Maar de andere twee headliners, Gui Boratto en Henrik Schwarz, zijn ook wel mijn favorieten." Binnenkort maakt de organisatie meer artiesten bekend. Ook hoopt Van Drunen een lokale partij te vinden om mee samen te werken, zodat Achterhoekse artiesten die elektronische muziek produceren een plek kunnen krijgen binnen de programmering.