Arnhem en omstreken

Baby zeekoe wordt publiekstrekker Burgers' Zoo na lockdown

Nieuw te bewonderen in Burgers' Zoo is het pasgeboren zeekoetje
Nieuw te bewonderen in Burgers' Zoo is het pasgeboren zeekoetje © RTV Connect / Arjan Hoefakker
ARNHEM - Dierenpark Burgers' Zoo in Arnhem verwacht vooral grote toestroom van fans voor het nieuwe zeekoetje dat tijdens lockdown werd geboren. Sinds half december was het dierenpark gesloten voor publiek, deze week konden de deuren weer open.
De verzorging van de dieren kwam de afgelopen tijd geen moment stil te liggen. Naast het verzorgen van de dieren moesten ook de technische installaties van de waterbassins onderhouden worden en liepen de personeelskosten gewoon door. Het park is dan ook blij dat de deuren deze week weer open konden na de persconferentie waarin de versoepelingen van de coronamaatregelen bekend werden gemaakt door het kabinet. Burgers’ Zoo kreeg overheidssteun en dat was ook nodig, vertelt Bas Lukkenaar van Burgers' Zoo tegen streekomroep RTV Connect. (Tekst gaat verder onder de video.)
Lukkenaar: "Het is natuurlijk heel vervelend als je dicht bent, daar krijgen we een behoorlijke tik van. Tegelijkertijd zijn we natuurlijk heel erg blij in Nederland met de overheidssteun. Er wordt toch zoveel mogelijk meegedacht over hoe men ons kan helpen. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld veel ontwikkelingslanden waar wij natuurbeschermingswerk doen, dan is dat nogal anders: daar wordt men echt aan hun lot over gelaten."
Speciale belangstelling is er in 2022 voor wat er te zien valt in de nagebootste Mangrove. Daar zwemt sinds een aantal weken een baby zeekoetje in het bassin. Het dier moet de nieuwe publiekstrekker van het park worden.