Rivierengebied

Zoelen wint derde plaats in wedstrijd voor groenste dorp van Nederland

Zoelen wint derde plaats in wedstrijd voor groenste dorp van Nederland
Zoelen wint derde plaats in wedstrijd voor groenste dorp van Nederland © De Groene Stad Challenge
ZOELEN - De uitslag van de Groene Stad Challenge 2021 is bekend en Zoelen is derde geworden. Ruim honderd gemeenten deden mee aan deze uitdaging. Ook de gemeente Buren. De Groene Stad Challenge onderzocht in vijftig steden en 384 dorpen de kwaliteit en hoeveelheid groen binnen de bebouwde kom. Zoelen scoorde goed op verschillende punten. Zo heeft het dorp gemiddeld meer gebieden beplant met bomen, gras en struiken dan andere dorpen in Nederland.

Gevolgen voor onze gezondheid en woonomgeving

Door klimaatverandering wisselen langere regenbuien en periodes van droogte elkaar af. Dit heeft gevolgen voor onze gezondheid en woonomgeving. Met deelname aan de Groene Stad Challenge leveren gemeenten een bijdrage aan een groene, aantrekkelijke, gezonde en klimaatbestendige omgeving. Door het onderzoeken van verschillende data, satellietbeelden en luchtfoto’s bepaalden NL Greenlabel, Husqvarna en Sweco de winnaars van deze wedstrijd. De volledige ranglijst van deelnemende gemeenten, dorpen en steden vindt u op: www.hugsi.green/groenestadchallenge.

Prijsuitreiking

Pieter Neven, wethouder duurzaamheid, neemt op 28 januari de prijs in ontvangst in Zoelen. Hij is blij met de bronzen award. “Met meer groen in onze wijken kunnen we beter tegen droogte, hitte en wateroverlast. Bovendien zijn groene steden en dorpen fijn om in te wonen en te werken. Zoelen is een voorbeeld voor de andere plaatsen in onze gemeente en misschien ook wel voor de rest van het land. Ik zie er naar uit om in Zoelen de award in ontvangst te nemen.”
Meer informatie over de Groene Stad Challenge vindt u op www.groenestadchallenge.nl.