Bestuurswissel bij perron 16

VOORTHUIZEN - Het bestuur van Perron16 verwelkomt Eric van Ommen als nieuwe voorzitter. Vanaf het nieuwe jaar neemt Eric van Ommen de voorzittershamer over van Johan Borren. Het bestuur van Perron16 vergadert elke maand over de lopende zaken die spelen. Naast het bestuur is een denktank actief. Deze denktank heeft de taak nieuwe initiatieven voor Perron16 te zoeken en voor te stellen aan het bestuur.
Johan Borren is 6 jaar lang bestuurslid bij Perron16 geweest. Samen met de anderen bestuurders heeft Johan zich volop ingezet om onder andere de financiële positie van Perron16 te verbeteren. Zonder daarbij de kerntaak van het inloophuis in Voorthuizen uit het oog te verliezen. De laatste jaren van zijn bestuursperiode stonden volop in het teken van het verbeteren van de huisvesting van het inloophuis. Zelf zegt hij er het volgende over: “In het najaar van 2020 heeft Perron16 de mogelijkheid gekregen tot aankoop van een eigen pand, met het adres Smidsplein 6 in Voorthuizen. Een intensieve periode brak aan om de financiering voor de verbouwing van het pand rond te krijgen. En dat is gelukt! Ik zie het als kroon op mijn werk dat Perron16 in april 2022 de deuren kan openen in een mooi nieuw pand. Heel bijzonder was de samenwerking met de overige bestuursleden. Mensen vanuit verschillende achtergronden en met verschillende ervaringen. Er is erg is veel werk verzet. Mijn taak als voorzitter van Perron16 kan ik helaas niet meer combineren mijn overige functies”.
Eric van Ommen voldoet aan de profielschets van nieuwe voorzitter voor Perron16. Hij heeft binding met Voorthuizen. En is als (oud) recreatieondernemer natuurlijk ervaringsdeskundige op het gebied van gastvrijheid. Enthousiast geeft Eric van Ommen aan: “Nu mijn zoon de dagelijkse leiding over het vakantiepark heeft, heb ik meer tijd, De functie van voorzitter van Perron16 sluit hier mooi bij aan. Ik zet mij graag in voor de samenleving in Voorthuizen. Het is een fijn dorp waar we naar elkaar omkijken. Ik ben blij dat er straks een mooie nieuwe plek is in Voorthuizen voor een luisterend oor. In de nieuwe ruimte kunnen we straks met gemak 25 personen ontvangen. En of je nu christelijk, islamitisch, rijk, arm jong of oud bent. Iedereen is altijd welkom bij Perron16. De afgelopen coronaperiode bewijst nog maar weer eens hoe belangrijk sociaal contact is”.
Op de begane grond van het inloophuis komt een grote keuken met een kookeiland. Hier kunnen de verschillende activiteiten van het inloophuis plaats gaan vinden. Op de bovenverdieping is er plaats voor speelotheek ‘Het Wagonnetje’. In april 2022 verhuist Perron16 naar Smidsplein 6.
Naast bovengenoemde verandering neemt Perron16 afscheid van Jeroen Bakker als algemeen bestuurslid. Elsa Rijssenbeek – van Pijkeren treed toe als nieuw bestuurslid.